Hanuka

2023.12.07. 20:33

Ciolacu: Minden meggyújtott gyertyával a terrorizmus ellen harcolók mellett állunk

Illusztráció

Agerpres

Románia továbbra is Izrael állam erős partnere, ugyanakkor a Közel-Keleten a tartós békére való törekvések támogatója - üzente Marcel Ciolacu kormányfő csütörtökön, a hanuka ünnepe alkalmából.

A hanuka örömünnep, érzelmekkel és szimbólumokkal feltöltött időszak, a hit, az identitás és a zsidó közösség tagjai által vallott értékek kifejezési formája. A mécses, amely nyolc napon át égett a jeruzsálemi templomban, a zsidó hagyomány csodájának, az Izrael és Isten közötti szövetségnek a szimbóluma, egy olyan szövetségé, amely életben tartotta ezt a közösséget és ezt a hitet bárhol, ahol éltek, bármilyen körülmények között és a legkegyetlenebb támadások dacára - fogalmazott üzenetében Ciolacu.

'Ez az ünnep azt a hitet testesíti meg, hogy ez a tanúságtétel a mai világ közepette is tiszta és makulátlan marad. A fény ünnepe mindannyiunknak alkalmat ad arra, hogy elgondolkodjunk a közelmúlt eseményein. Idén minden egyes meggyújtott gyertyával azok mellett állunk, akik a terrorizmus ellen harcolnak, és életben tartjuk azoknak az áldozatoknak az emlékét, akik a 2023. október 7-én elkövetett atrocitások nyomán életüket vesztették' - tette hozzá a kormányfő.

Ciolacu jólétet és békét kívánt a romániai zsidó közösségnek és vezetőinek.

"Hag Hanuka Sameah!" - zárta sorait a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában