Új szövetség

2023.12.18. 15:41

Az USR, a PMP és a Jobboldal Ereje megalapította az Egységes Jobboldal választási szövetséget

Agerpres

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), a Népi Mozgalom Pártja (PMP) és a Jobboldal Ereje vezetői hétfőn bejelentették az Egységes Jobboldal Szövetség megalakítását, amelynek ernyője alatt indulnak a jövő évi választásokon.
A választási koalíció megalakításáról a három párt elnöke közös sajtótájékoztatón számolt be.
Cătălin Drulă USR-elnök szerint 'ez az a szövetség, amely 2024-ben el fogja távolítani a hatalomból a hazugság, a szegénység és az igazságtalanság rendszerét'. A politikus megköszönte kollégáinak és a két másik párt vezetőinek a politikai érettséget, a Románia érdekében tett önzetlen gesztust.
'A PSD egy kolosszális és példátlan csalás révén került hatalomra Romániában, amelynek értelmi szerzője a jelenlegi államfő, Klaus Werner Iohannis, aki mandátuma végén jár. Ő az, aki a jobboldali szavazatokat ingyen odaadta a PSD-nek' - fejtette ki Drulă.
Eugen Tomac PMP-elnök azt mondta, hogy ez 'egy valóban fontos nap Románia, és több millió, egységre vágyó romániai számára'.
'Az igazi ellenzék áll most önök előtt, és készen áll a 2024-es év legnagyobb kihívásaira. Az igazi ellenzék most egy olyan politikai pólust hozott létre, amely gyökereiben fogja megváltoztatni a dolgok menetét' - szögezte le Tomac.
Ludovic Orban, a Jobboldal Ereje elnöke pedig kijelentette, az Egységes Jobboldal olyan karakteres pártokból áll, amelyek - még ha különböznek is - tisztelik a polgárokat, tiszteletben tartják a demokráciát, az egyéni jogokat és szabadságjogokat, nem fogadják el a hazugságot, a lopást, a manipulációt, illetve azt, hogy a nemzet legfontosabb célkitűzéseit megcsúfolják.
'A jobboldal azt jelenti, hogy az embert, a polgárt, nem pedig a pártot helyezzük előtérbe. A jobboldal azt jelenti, hogy nem az állami bürokráciát, hanem a magánszektort, a vállalkozókat, a magánszektor alkalmazottjait, mindazokat az embereket támogatjuk, akik a megélhetésért dolgoznak vagy dolgoztak. A jobboldal a meritokráciáról szól, nem pedig a PSD és a PNL által széles körben gyakorolt szinekúra-politikáról' - fogalmazott Orban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában