FNSA

2023.12.11. 13:22

Alfa Kartell: Az INS alkalmazottai hétfőn egy napra beszüntették a munkát

Agerpres

A statisztikusok megtagadták hétfőn a munkát, tiltakozásul az ágazat alkalmazottjainak bérezéséről szóló memorandum végrehajtásának elmaradása miatt - tájékoztatott az Alfa Kartell Szakszervezeti Szövetség.
A Közigazgatási Szakszervezetek Országos Szövetségének (FNSA) tagja, az Országos Statisztikai Intézet (INS) szakszervezete hétfőn közölte, hogy miután november 23-án az intézmény több alkalmazottja spontán tiltakozó akciót robbantott ki, hétfőn a központi és a területi irodák mintegy 900 alkalmazottja döntött úgy, hogy egy napra beszünteti a munkát - számolt be a szakszervezeti szövetség.
Az érdekvédelmi szövetség szerint a hétfői akció annak az eredménye, hogy a döntéshozók figyelmen kívül hagyták a statisztikusok elmúlt évekbeli kéréseit. Hangsúlyozták ugyanakkor: ezzel akarnak figyelmeztetni arra a 2024-es választási év apropóján, hogy a statisztikusok, az INS munkája nélkül a választásokat nem lehet megszervezni.
A szakszervezet tárgyalást sürget Marcel Ciolacu kormányfővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában