Fűtés

2023.11.20. 13:08

Virgil Popescu: Zavartalan lesz a tél folyamán Románia gázellátása

Illusztráció

Agerpres

Időjárástól függetlenül zavartalan lesz a tél folyamán Románia gázellátása, mert az ország tárolókapacitása 2023-ban további 100 millió köbméterrel növekedett - közölte Virgil Popescu, a képviselőház környezetvédelmi bizottságának elnöke egy hétfői szakmai konferencián.
A volt energiaügyi miniszter elmondta, hogy jelenleg 3,27 milliárd köbméter földgáz van a hazai tárolókban, amelyek töltöttsége 100 százalékos. Ezt nagyon jó hírnek nevezte, de megjegyezte, hogy egyensúlyt kell teremteni a földgáz ára és a tárolás költségei között. Az árak ingadozása miatt szerinte az a helyes, ha az ország elhasználja a készlete nagy részét a tél végéig.
Virgil Popescu hozzátette, Románia számára biztonságot nyújt az a szerződés is, amelyet Azerbajdzsánnal kötött a múlt évben Klaus Iohannis államfő bakui látogatásakor 1 milliárd köbméter földgáz beszerzéséről. 'Röviden: időjárástól függetlenül zavartalan lesz a tél folyamán Románia gázellátása' - jelentette ki a politikus. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában