Eurostat

2023.11.15. 16:31

Románia egyike azoknak az uniós tagállamoknak, ahol csökkent az ipari termelés szeptemberben

Illusztráció

Agerpres

Az euróövezetben 6,9 százalékkal, az Európai Unióban pedig 6,1 százalékkal csökkent az ipari termelés szeptemberben a 2022-es év azonos időszakához képest, és Románia az országok egyike, ahol ez a mutató kis mértékben csökkent - derül ki az Eurostat szerdán közzétett adataiból.
Ezek szerint szeptemberben a tagállamok közül Írországban (mínusz 27,3 százalék), Belgiumban (mínusz 14) és Észtországban (mínusz 12,5) esett vissza a legnagyobb mértékben az ipari termelés. A mutató csak Dániában (2,8 százalék), Görögországban (2,1), Horvátországban (1,6) és Máltán (0,4) nőtt.
Romániában az ipari termelés éves szinten az előző havi 5,7 százalékos visszaesés után 3,2 százalékkal csökkent szeptemberben.
Szeptemberben augusztushoz képest az ipari termelés az euróövezetben 1,1 százalékkal, az Európai Unióban pedig 0,9 százalékkal csökkent, miután az előző hónapban az euróövezetben és az Európai Unióban egyaránt 0,6 százalékkal nőtt. Romániában szeptemberben 0,7 százalékos növekedést regisztráltak az előző havi nulla növekedés után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában