Nyilatkozat

2023.11.29. 13:12

Rendőrségi források: Cătălin Cherecheş ellenállást tanúsított, amikor elfogták, így sérült meg az állán

Agerpres

Cătălin Cherecheş nagybányai polgármester ellenállást tanúsított, amikor a német rendőrök kedden Augsburgban elfogták, ekkor sérült meg az állán - nyilatkozták szerdán rendőrségi források.
Ezek szerint a korrupció miatt jogerősen börtönbüntetésre ítélt politikus a nagynénjének a németországi Neu Ulm településen nyilvántartásba vett autójában ült, amikor elfogták. A rendőrök 3265 eurót, mintegy 150 eurónak megfelelő forintot és 320 eurónak megfelelő lejt találtak nála.
A Román Rendőrség kedd este közölte, hogy a bajor rendőrök elfogták és őrizetbe vették a Augsburgban Cătălin Cherecheş nagybányai polgármestert.
A tájékoztatás szerint a nemzetközi rendőri együttműködésnek köszönhetően, valamint a Román Rendőrség és a német, a magyar, az osztrák, illetve az olasz hatóságok közötti adat- és információcsere révén sikerült kézre keríteni a nemzetközi körözés alatt álló politikust.
Nagybánya polgármesterét vesztegetés többrendbeli elfogadása miatt öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a kolozsvári táblabíróság. A jogerős ítéletet pénteken hirdették ki, de Cherecheş aznap reggel egy rokonának érvényes személyi igazolványát felmutatva a petei határátkelőn keresztül elhagyta az országot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában