Nyomozás

2023.11.21. 11:51

Kábítószert találtak egy fővárosi közúti rutinellenőrzéskor egy csendőrnőnél, a testület belső vizsgálatot rendelt el

Illusztráció

Agerpres

A Román Csendőrség (IGJR) különleges műveleti egységének egyik munkatársánál kábítószergyanús anyagot találtak egy vasárnapi közúti rutinellenőrzés nyomán a fővárosi 18-as számú rendőrőrs munkatársai. A csendőrség ellenőrzést rendelt el.
A különleges műveleti egység kedden kiadott közleménye szerint az IGJR ellenőrző bizottsága ki fogja vizsgálni a gépkocsijában kábítószerrel lebukott csendőr szakmai magatartásával, a kollégáival való munkaviszonyával kapcsolatos körülményeket, hogy megállapíthassa, voltak-e korábban hivatásához méltatlan magatartásra utaló jelek.
Az egység ugyanakkor elrendelte az előzetes fegyelmi eljárás elindítását a csendőrnő ellen.
A csendőrtisztet jelenleg pszichológiai tanácsadásban részesítik az egység szakemberei.
'Fontos hangsúlyozni, hogy a belügyminisztériumnak megvan a kapacitása arra, hogy felismerje és kezelje ezeket az eseteket, még akkor is, ha azok saját struktúráinak tagjait érintik. Ez azt bizonyítja, hogy a belügyminisztérium elkötelezett a feddhetetlenség és a törvény tiszteletben tartása mellett, függetlenül az érintett személy rangjától vagy pozíciójától' - olvasható a közleményben.
A testület hangsúlyozza ugyanakkor, hogy alapvetően fontos az érintett személy egyéni jogainak, valamint a titoktartáshoz és az ártatlanság vélelméhez való jogának tiszteletben tartása mindaddig, amíg a bíróságon bizonyítást nem nyer bűnössége vagy ártatlansága.
A Román Csendőrség sajtóirodája szerint az ügyet a Szervezett Bűnözés Elleni Osztály vizsgája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában