Nyilatkozat

2023.11.27. 16:15

Florin Cîţu: Arra kérem a kollégáimat, hogy szavazzák meg mentelmi jogom megvonását

Forrás: Agerpres

Agerpres

Florin Cîţu volt miniszterelnök hétfői nyilatkozata szerint arra fogja kérni törvényhozó társait, hogy szavazzák meg mentelmi jogának megvonását.
A parlament épületében nyilatkozó szenátor elmondta, nem áll szándékában kilépni sem a Nemzeti Liberális Pártból, sem a liberálisok parlamenti frakciójából. "Ha lett volna párttisztségem, nyilvánvalóan lemondtam volna róla, de nincs" - tette hozzá.
Rámutatott, "normálisnak" tartja, hogy szenátor kollégái szavazzák meg mentelmi jogának megvonását, mert csak így folytatódhat az ügyében indított nyomozás.
Cîţu ugyanakkor kijelentette, hogy a hatályos romániai törvények tiszteletben tartásával látta el kormányfői feladatait.
Hozzátette, ügyvédeivel kedden folytatják a szenátus jogi bizottságánál levő nyomozati anyag áttanulmányozását. "Utána még beszélünk a témáról (...) Engedjék meg, hogy előbb nézzük meg, mi van a nyomozati anyagban" - mondta.
Megkérdezték tőle az újságírók, hogyan vélekedik Vlad Voiculescu volt egészségügyi miniszter azon kijelentéséről, amely szerint a vakcinák beszerzésével kapcsolatos döntést kizárólag a miniszterelnök hozta meg. "Az igazságot nem a televízióban szolgáltatják. Az iratok a nyomozati anyagban vannak" - válaszolt Florin Cîţu.
Florin Cîţu mentelmi jogának megvonását a korrupcióellenes ügyészség (DNA) kérte, hogy megkezdhesse a bűnvádi eljárást ellene a koronavírus elleni vakcinák beszerzésével kapcsolatos feltételezett korrupciós ügyben, amelyben a volt kormányfőt hivatali visszaéléssel gyanúsítják. A szenátus plénuma szerdán vitatja meg a DNA igénylését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában