Pénzügy

2023.11.06. 12:38

Ciolacu: Az adóhatóság javasolta a készpénzfizetés korlátozását, nem politikai kezdeményezésről van szó

Illusztráció

Agerpres

A kormány továbbra is mérlegeli a készpénzfizetés korlátozását, igyekeznek olyan megoldást találni, amely nem érinti negatívan az embereket - közölte hétfőn Marcel Ciolacu. A miniszterelnök szerint az intézkedésre az adóhatóság tett javaslatot az adóelkerülés visszaszorításáért.
A Szociáldemokrata Párt (PSD) országos politikai tanácsának ülése után az újságírók arról faggatták Ciolacut a készpénzfizetés korlátozása kapcsán, hogy lemond-e a kormány a bejelentett felső összeghatárokról. A miniszterelnök azt válaszolta, mérlegelik a lehetőségeket, és igyekeznek olyan megoldást találni, amely nem érinti negatívan az embereket. Hozzátette, déluán lesz egy találkozója a bankok képviselőivel, majd a kis- és középvállalkozások képviselőivel is egyeztet.
A kormányfő kitért arra is, hogy a készpénzfizetés korlátozása nem politikai kezdeményezés, erre az országos adóhatóság tett javaslatot az adóelkerülés visszaszorítása érdekében. „Európai viszonylatban Romániában a legnagyobb mértékű az adócsalás. Beszélünk róla, de nem akarunk tenni ellene. Amikor a pénzügyminiszter közvetítette az adóhatóság képviselőinek javaslatát, senki nem ellenkezett a koalícióban” - tette hozzá Ciolacu. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában