Adózás

2023.11.29. 14:48

Ciolacu: A kormánynak nem áll szándékában többletadót kiróni a magánnyugdíjakra

Agerpres

A kormánynak nem áll szándékában többletadót kiróni a magánnyugdíjakra - jelentette ki a szerdai kormányülés elején a miniszterelnök, aki szerint a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) álhíreket terjeszt.
Marcel Ciolacu az USR elnökének hétfői nyilatkozatára reagált, amelyben Cătălin Drulă felszólította a szociáldemokratákat és a liberálisokat, hogy hagyjanak fel a nyugdíjrendszer kettes pillére elleni "támadásokkal". Az ellenzéki alakulat elnöke szerint a kormánypártok egy törvénymódosítással 20 százalékig terjedő adót szándékoznak kiróni a magánnyugdíjakra.
A miniszterelnök szerdán leszögezte, senkinek nem áll szándékéban többletadót kivetni a magánnyugdíjakra. "Két hónappal ezelőtt azzal vádoltak meg bennünket, hogy államosítani akarjuk a magánnyugdíjakat, most meg azzal, hogy többletadót vetünk ki rájuk. Senkinek sincs ilyen terve" - fogalmazott.
Ciolacu ugyanakkor felkérte az USR politikusait, hogy az álhírek terjesztése helyett inkább "adjanak számot a vakcinákra elköltött egymilliárd euróról" és arról a "több száz millió euróról, amelyet elloptak a koronavírus-járvány alatt".
A kormányfő emellett felszólította Marcel Boloş pénzügyminisztert, javasoljon megoldást az adótörvénykönyv vitatott előírásának tisztázására úgy, hogy "az ne hagyjon helyet a találgatásoknak".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában