Közlemény

2023.11.29. 14:53

Az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat elnökévé választották Borbély László államtanácsost

Agerpres

Borbély László államtanácsost az Európai Fenntartható Fejlődési Hálózat (ESDN) elnökévé választották - számolt be szerdán a kormány fenntartható fejlődés főosztálya.
A közlemény szerint az ESDN 'az egyik legbefolyásosabb szervezet a fenntarthatóság területén az Európai Gazdasági Térségben és az Európai Unióban'.
Borbély László közölte, megtiszteltetés számára, hogy betöltheti ezt a pozíciót, amely új lehetőségeket jelent Románia számára a fenntartható fejlődés terén. 'Az ENSZ kitüntetése és az elmúlt években kapott elismerések mellett az ESDN elnöki pozíciója újabb megerősítése annak a ténynek, hogy Románia aktív nemzetközi szinten, és regionális központ a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó fenntartható fejlődési menetrend végrehajtásában' - idézte a közlemény az államtanácsost.
A kormány fenntartható fejlődés főosztálya szerint a 20 éve megalakult, 40 ország több mint 400 tagszervezetét tömörítő ESDN az Európai Unió és az Európai Gazdasági Térség egyik legbefolyásosabb egyesülete a fenntarthatóság területén. Az egyesület a tanulásnak és a jó megoldások tapasztalatcseréjének ad szervezeti keretet a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos nemzeti stratégiák előkészítése és végrehajtása terén. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában