Ipar

2023.11.15. 12:57

Az első kilenc hónapban 1 százalékkal nőtt a román ipar forgalma

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

Idén január 1. és szeptember 30. között 1 százalékkal nőtt a román ipar üzleti forgalma 2022 azonos időszakához képest - derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) szerdán közzétett adataiból. Ezek szerint a feldolgozóipar forgalma 1,8 százalékkal nőtt, a kitermelőiparé ellenben 14 százalékkal csökkent.
A legnagyobb mértékben a tőkejavak termelésének (10,5 százalék), a nem tartós fogyasztási cikkek iparának (8,2 százalék) és a tartós fogyasztási cikkek iparának (2,2 százalék) árbevétele emelkedett. Ezzel szemben az energiaipar és a köztes termékek iparának forgalma csökkent, 25,9, illetve 3,9 százalékkal.
Idén augusztushoz képest szeptemberben a román ipar üzleti forgalma nominálisan 12 százalékkal nőtt, amihez a feldolgozóipar 12,4 százalékos és a kitermelőipar 3 százalékos forgalomnövekedése járult hozzá.
Havi összevetésben a tőkejavak termelése 28,1, a tartós fogyasztási cikkek ipara 19,5, a köztes termékek ipara 6,9, az energiaipar 5,7 százalékos árbevétel-növekedést jegyzett. A nem tartós fogyasztási cikkek iparának forgalma 1 százalékkal csökkent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában