Sztrájk

2023.11.20. 09:07

Általános sztrájkkal fenyegetőznek a munkaügyi minisztérium alárendeltségében működő intézmények

Illusztráció

Forrás: Facebook/Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii

Agerpres

Általános sztrájkba lépnek november 27-én a munkaügyi minisztériumi szakszervezeti szövetség tagszervezetei, ha a kormány nem teljesíti a munkakörülményekkel és bérezéssel kapcsolatos követeléseiket.
A szakszervezeti szövetség vasárnap esti közleménye szerint tagszervezeteik november 22-én, szerdán 8-tól 10 óráig figyelmeztető sztrájkot tartanak.
Mint kijelentették, kénytelenek tiltakozásokhoz folyamodni, mert bár több ízben is próbálták felhívni a politikai osztály figyelmét a munkakörülményeikkel, a személyzethiánnyal, a méltánytalan bérezéssel és a kifizetetlen túlórákkal kapcsolatos problémáikra, ezek megoldatlanok maradtak.
Ha nem teljesítik követeléseiket, november 27-étől határozatlan időre általános sztrájkba lépnek, ami azt jelenti, hogy a munkaügyi minisztérium alárendeltségében működő valamennyi intézmény leállítja a tevékenységet - szögezték le a tájékoztatásban. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában