DNA

2023.11.27. 14:48

A szenátus szerdán vitatja meg a Florin Cîţu volt miniszterelnök mentelmi jogának megvonására vonatkozó kérést

Agerpres

A szenátus plénuma szerdán vitatja meg a Florin Cîţu szenátor, volt miniszterelnök mentelmi jogának megvonására vonatkozó kérést - döntött hétfőn a felsőház házbizottsága.
Cîţu mentelmi jogának megvonását a korrupcióellenes ügyészség (DNA) kérte, hogy megkezdhesse a bűnvádi eljárást ellene a koronavírus elleni vakcinák beszerzésével kapcsolatos feltételezett korrupciós ügyben, amelyben a volt kormányfőt hivatali visszaéléssel gyanúsítják.
A jogi bizottságnak szintén szerda reggel 10 óráig kell állást foglalnia a kérelemről, amelyet továbbít majd a plénumnak.
Hétfőn Florin Cîţu szenátor két ügyvéddel jelentkezett a szenátus jogi bizottságánál, hogy áttanulmányozza a nyomozati anyagát.
A DNA csütörtökön közölte: kéri az elnöki hivatal és a szenátus jóváhagyását ahhoz, hogy büntetőeljárást indíthasson három hivatali visszaéléssel gyanúsított személy ellen a koronavírus elleni oltóanyagok beszerzésével kapcsolatos ügyben. A gyanúsítottak Florin Cîţu volt kormányfő, illetve Vlad Voiculescu és Ioana Mihăilă volt egészségügyi miniszterek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában