Elfogadták

2023.11.29. 17:58

A kormány elfogadta Románia hosszú távú stratégiáját az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére

Agerpres

Elfogadta szerdán a kormány Románia hosszú távú stratégiáját az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére, amelynek célja a klímasemlegesség elérése 2050-re.
Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter a kormányülés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy a stratégiát legkésőbb két héten belül továbbítják az Európai Bizottságnak, így lezárulhat a Románia ellen indított kötelezettségszegési eljárás. Emlékeztetett arra, hogy november 16-án a Bizottság kéthónapos határidőt adott a kormánynak a dokumentum kidolgozására.
A miniszter hangsúlyozta, hogy az éghajlatváltozás a társadalom országhatárokat nem ismerő, 'alapvető' problémája. Elmondta, hogy a szerdán jóváhagyott stratégia minden egyes ágazat - energia, szállítás, mezőgazdaság, fűtés, hulladékgazdálkodás - karbonmentesítésére javasol megoldásokat.
Fechet beszélt arról is, hogy Románia már korábban megkezdte a karbonmentesítési folyamatot az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésével, és a kibocsátások mára már 62 százalékkal csökkentek az 1990-es szinthez képest. 'Természetesen további erőfeszítésekre van még szükség ahhoz, hogy elérjük valamennyi célunkat' - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában