Cherecheş szökése

2023.11.29. 14:39

A belügyminiszterben kérdőjeleket ébresztett a Máramaros megyei rendőrség egyik vezetőjének eljárása

Agerpres

Cătălin Predoiu belügyminiszter szerdai aradi sajtótájékoztatóján azt nyilatkozta, hogy a hatóságoknak nem voltak információi a nagybányai polgármester szökési szándékairól, de kérdőjeleket ébresztett benne az, hogy a Máramaros megyei rendőrség egyik vezetője 'éppen azokban a napokban' vett ki szabadságot.
A tárcavezető kérdésre válaszolva elmondta, hogy szerinte a Máramaros megyei rendőrségnek 'figyelmesebbnek kellett volna lennie'. Hozzátette, hogy a Cătălin Cherecheş szökésének körülményeit feltáró nyomozás folyamatban van, s ez tisztázza majd a megyei rendőrparancsnokot helyettesítő személy pihenőszabadságának ügyét is.
A belügyminiszter nem kívánt nyilatkozni a nyomozás részleteiről. Hangsúlyozta, hogy a nagybányai polgármester elfogása a román, a magyar és a német rendőrök érdeme. Együttműködésük révén sikerült rekonstruálni Cătălin Cherecheş szökésének útvonalát, megtalálni azokat a lakcímeket, ahol menekülése során megállt, és végül megfigyelni azon a németországi településen, ahol meghúzódott - magyarázta.
Predoiu elmondta, hogy folyamatban vannak az eljárások a polgármester hazahozatalára, de nem tudta megmondani, hogy erre mikor kerül sor.
A határrendészet megbízhatóságával kapcsolatban a belügyminiszter kijelentette, hogy a polgármester határátlépésével kapcsolatos mulasztás 'elszigetelt eset', és nem jellemző az egész rendszerre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában