INSP

2023.10.19. 16:48

Október 9. és 15. között 83.587 akut légúti fertőzéses megbetegedést regisztráltak

Illusztráció

Agerpres

Az október 9. és 15. közötti héten 83.587 akut légúti fertőzéses esetet (influenza, felső légúti fertőzés, tüdőgyulladás) regisztráltak Romániában - közölte csütörtökön az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP). A tájékoztatás szerint a tavalyi év hasonló időszakához képest 17,6 százalékkal, az előző héthez képest 14,4 százalékkal nőtt az esetszám. Az említett héten 74 influenzás esetet diagnosztizáltak a tünetek alapján, míg az előző év hasonló időszakában 142-t. Két esetben laboratóriumi vizsgálat eredménye erősítette meg az AH3-as influenzavírussal való megfertőződést.
A szezon kezdetétől összesen nyolc esetben igazolta laboratóriumi vizsgálat az influenzavírussal való megfertőződést. Október 15-éig a veszélyeztetett csoportokhoz tartozók közül 166.008 személyt oltottak be influenza ellen az egészségügyi minisztérium által biztosított védőoltással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában