Juttatás

2023.10.30. 18:07

Marcel Boloş: Abszurd lenne prémiumokról beszélni állami intézmények esetében

Agerpres

Marcel Boloş pénzügyminiszter hétfőn kijelentette, hogy 'teljesen abszurd' lenne prémiumokról beszélni állami vállalatok esetén, tekintve, hogy az állam éppen a kiadások csökkentésén dolgozik.
Boloşt arról kérdezték a parlamentben, hogy a deficitcsökkentő intézkedéseket tartalmazó törvény mely cikkelye tiltja meg, hogy a saját forrásból finanszírozott állami tulajdonú vállalatok prémiumot adjanak az alkalmazottaknak.
'Nem emlékszem pontosan, melyik cikkely vonatkozik erre a törvény szövegében, de a veszteséges állami vállalatok nem adhatnak prémiumokat. Azoknak, amelyeknek nincs veszteségük, a törvény hatálybalépésének napjától ugyanazokat a kiadási korlátozásokat kell követniük, mint az összes többi állami vállalatnak. Teljesen abszurd lenne prémiumokról beszélni, amikor az állam és az összes állami intézmény, valamint az összes helyi alárendelt intézmény erőfeszítéseket tesz a kiadások csökkentésére' - mondta a pénzügyminiszter.
Kérdésre válaszolva hozzátette, a törvény hatálybalépésétől kezdve annak előírásai a Pénzügyi Felügyeleti Hatóságra (ASF) is érvényesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában