Választás

2023.10.17. 16:29

Közös polgármesterjelölt indítására kéri fel a Maros megyei PNL a marosvásárhelyi pártokat és civil szervezeteket

Illusztráció

Agerpres

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) Maros megyei szervezetének vezetősége úgy döntött, hogy felkéri az összes politikai és civil szervezetet, illetve az akadémiai szféra képviselőit egy közös marosvásárhelyi polgármesterjelölt indítására a jövő évi önkormányzati választásokon. Erről a Maros megyei PNL elnöke, Ciprian Dobre számolt be keddi sajtótájékoztatóján.
A politikus elmondta, a marosvásárhelyi politikai és civil szervezeteknek egy olyan személyt kell indítaniuk a választásokon, aki alternatívát jelenthet a jelenlegi Soós Zoltán-féle városvezetésre. Kifejtette, hogy szerinte Marosvásárhelynek 'a 21. századdal összeegyeztethető' polgármesterre van szüksége. 'Ehhez mindannyiunknak (...) a pártérdekek fölé kell helyeznünk Marosvásárhelynek, a gyermekeinknek, a fiataloknak, az időseknek és mindazoknak az érdekeit, akik még mindig ebben a városban akarnak élni anélkül, hogy belefulladnának a szemétbe' - jelentette ki.
Ciprian Dobre meggyőződését fejezte ki, hogy párbeszéd útján lehet majd találni egy olyan közös polgármesterjelöltet, aki a jelenlegi vezetésnél jobban tudja irányítani a várost.
Felidézte, hogy 2020-as választásokon a független Soós Zoltán ellenében 13 jelöltet indítottak a marosvásárhelyi pártok. 'Remélem, tanultunk az akkori leckéből. (...) Marosvásárhelynek egységet kell felmutatnia' - mondta a politikus.
Kifejtette azt is, hogy Marosvásárhely képes jobban teljesíteni, ha a jelenlegi városvezetést hozzáértő emberek váltják fel. Szerinte a PNL, a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) és a többi politikai alakulat is rendelkezik 'értékes emberekkel', és a liberálisok pártállástól függetlenül azt a személyt fogják támogatni, akinek 'sikerül egyesítenie ezeket az energiákat'. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában