Drogfogyasztás

2023.10.04. 13:12

Klaus Iohannis október 12-ére összehívta a CSAT ülését

Klaus Iohannis államfő október 12-ére összehívta a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) ülését a Cotroceni-palotába - tájékoztatott szerdán az elnöki hivatal.

Forrás: Agerpres

Agerpres

A közlemény szerint az ülés napirendjén a következő témák szerepelnek: a fiatalok és tanulók drogfogyasztása, ami jelentős kockázatot jelent az egyéni biztonságra és a nemzetbiztonságra; a fekete-tengeri térség biztonsági helyzetének alakulása Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt és a Romániát érintő következmények; a román hadsereg 2024 - 2033 közötti időszakra vonatkozó haderőfejlesztési terve.
Az elnöki hivatal szerint emellett az ülésen más aktuális nemzetbiztonsági kérdéseket is áttekintenek a testület tagjai.
Klaus Iohannis államfő szeptember 11-én jelentette be, hogy a már riasztó jelenséggé váló fiatalkori drogfogyasztást a Legfelsőbb Védelmi Tanács következő ülésének napirendjére tűzik.
'Úgy döntöttem, hogy felveszem a Legfelsőbb Védelmi Tanács következő ülésének napirendjére ezt a témát. A drogfogyasztás hatásai, méretei, társadalmi következményei, főleg ami a zsenge korban és az iskolákban történő drogfogyasztást illeti, komoly kihívást jelentenek az egyéni biztonságra és a nemzetbiztonságra nézve - hangsúlyozta az államfő a 2023-2024-es iskolai év megnyitóján.
Iohannis hozzátette, nagyon fontos, hogy a fiatalok mielőbb megértsék, milyen veszélyekkel és drámai következményekkel jár a drog- és alkoholfogyasztás, illetve a dohányzás.
A CSAT legutóbb július 6-án ülésezett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában