Szállítmány

2023.10.30. 20:20

Két héten belül megérkeznek a romániai kiképzőközpontba a Hollandia által Ukrajnának felajánlott F-16-os vadászgépek

Illusztráció

Agerpres

Két héten belül megérkeznek a Romániában kialakított kiképzőközpontba az első F-16-os vadászgépek, amelyeket Hollandia adományoz Ukrajnának - jelentette be Mark Rutte holland miniszterelnök hétfőn a Reuters szerint.
"Arra számítok, hogy a Patriot rakétákat hamarosan leszállítják, hogy segítségére legyenek Ukrajnának az előttünk álló télen. Ugyanez érvényes az F-16-osokra is" - mondta Rutte a Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytatott videókonferencián, amelyről egy X-bejegyzésben (korábban Twitter) számolt be.
Rutte azt is kijelentette, hogy az első F-16-os vadászgépek két héten belül érkeznek majd meg a romániai kiképzőközpontba, hogy előkészítsék őket a soron következő kiképzésekre.
"Ami most Gázában történik, az Izrael elleni terrortámadás és minden, ami ebből következik, nem vonhatja és nem is fogja elvonni a figyelmünket arról, ami önök és Oroszország között történik" - nyomatékosította a holland miniszterelnök.
Hollandia mellett Dánia, Norvégia és Belgium is bejelentette, hogy F-16-os vadászgépeket szállít Ukrajnának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában