Maros megye

2023.10.11. 07:11

Kannabiszültetvényt fedeztek fel a rendőrök Marosludas mellett; két férfit előzetes letartóztatásba helyeztek

Forrás: diicot.ro

Agerpres

A marosvásárhelyi rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának kábítószeres ügyekkel foglalkozó csoportja marihuánaültetvényt fedezett fel Marosludas közelében, miután tetten értek két férfit, amint több zsák zöld kannabisznövényt szállított.
A Maros megyei rendőrség keddi közleménye szerint a megfigyelés alatt álló két férfit október 9-én érték tetten mintegy 37 kilogramm, öt nagyméretű zsákba csomagolt, frissen leszedett kendernövény szállítása közben. A rendőrök és a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) ügyészei további 250 kilogrammnyi növényt az ültetvényen foglaltak le.
A nyomozati anyagból kiderül, hogy a két férfi 2023-ban hozta létre a kannabiszültetvényt a kábítószer értékesítése céljával.
A DIICOT marosvásárhelyi területi irodájának ügyészei hétfőn elrendelték a két férfi őrizetbe vételét, és indítványozták vizsgálati fogságba helyezését. A nyomozási bíró kedden jóváhagyta az indítványt és elrendelte a 32, illetve 35 éves férfi 30 napos előzetes letartóztatásba helyezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában