Közlemény

2023.10.26. 09:13

Iohannis csütörtökön és pénteken részt vesz az Európai Tanács ülésén és a kibővített euróövezeti csúcstalálkozón

Agerpres

Klaus Iohannis államfő csütörtökön és pénteken Brüsszelben részt vesz az Európai Tanács ülésén és a kibővített euróövezeti csúcstalálkozón - közölte az Államelnöki Hivatal.
Az Európai Tanács ülésének napirendjén olyan témák szerepelnek, mint az ukrajnai helyzet, a többéves pénzügyi keret felülvizsgálata, gazdasági kérdések, a migráció kezelése és az EU külkapcsolatai, különös tekintettel a közel-keleti helyzetre, a dél-kaukázusi helyzetre, Koszovóra és Szerbiára, valamint a Száhel-övezet helyzetére - derül ki az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közleményből.
A kibővített euróövezeti csúcstalálkozón az Európai Tanács tagjai megvitatják az európai gazdasági helyzetet, különös tekintettel az infláció csökkentését és az európai gazdaság ellenálló képességének növelését célzó intézkedésekre. A fenntartható és inkluzívabb gazdasági növekedés megteremtése érdekében véleményt cserélnek majd a gazdasági kormányzásról és a szakpolitikák összehangolásáról is. A megbeszélések során Iohannis az európai gazdaság ellenálló képességének növelése érdekében a gazdaságpolitikák szoros összehangolását fogja sürgetni - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában