Crevediai robbanás

2023.10.02. 15:47

Egészségügyi minisztérium: Két sérült szorul még gépi lélegeztetésre; 48 pácienst hazaengedtek a kórházból

Agerpres

A crevediai LPG-állomásnál augusztus 26-án történt robbanás két sérültje szorul továbbra is gépi lélegeztetésre, mindkettőt külföldi egészségügyi intézményekben ápolják - tájékoztatott hétfőn az egészségügyi minisztérium.
A gépi lélegeztetésre szoruló két sérült közül az egyik Olaszországban, a másik Németországban van.
Az eredetileg Milánóba szállított páciens állapota - aki testfelületének több mint 90 százalékán égett meg, és jelenleg egy másik, égési sérültek ellátására szakosodott olaszországi kórházban ápolják - továbbra is válságos, hemodinamikailag stabil.
Lélegeztetőgépen van a németországi Lübeckbe szállított egyik sérült is, aki hemodinamikailag stabil, a nap folyamán egy romániai kórházba szállítják át.
Külföldi egészségügyi intézményekben további két sérültet ápolnak. A Brüsszelben ápolt, testfelületének több mint 15 százalékán megégett páciens önállóan lélegzik, hemodinamikailag stabil, állapota kedvezően alakul.
A Milánóban kezelt beteg testfelületének 45 százalékán vannak égési sérülések, szintén önállóan lélegzik, hemodinamikailag stabil, állapota biztatóan alakul.
A crevediai robbanásban megsérültek közül eddig 48 pácienst engedtek haza a kórházból (41-et hazai, hetet pedig külföldi egészségügyi intézményekből). A robbanás hat áldozata belehalt sérüléseibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában