Háború

2023.10.12. 16:41

Ciolacu: A hazatelepítést kérő román állampolgárok túlnyomó többségét kimenekítettük Izraelből

Illusztráció

Forrás: Facebook/Tarom

Agerpres

Marcel Ciolacu csütörtökön kijelentette, hogy a hazatelepítést kérő román állampolgárok túlnyomó többségét kimenekítették Izraelből. „Egy másik jó hír, hogy sikerült kimenekíteni Izraelből a Hamász véres akciói miatt hazatelepítést kérő román állampolgárok túlnyomó többségét. Versenyt futottunk az idővel, és sikerült kimenekítenünk több mint 2000 román állampolgárt” - jelentette be a miniszterelnök a kormányülés elején.
Ciolacu köszönetet mondott az akció lebonyolításában részt vevő intézményeknek, köztük a külügyminisztériumnak és a TAROM légitársaságnak is. A külügyminisztérium csütörtök reggel közölte, hogy szerda este és szerdáról csütörtökre virradó éjszaka további 239 román állampolgár tért haza Izraelből. A 239 személy a román TAROM, az izraeli EL Al és két magántársaság gépén tért vissza Romániába.
A tel-avivi román nagykövetség és a ramallahi román képviselet mobil konzuli csoportja, valamint a külügyminisztérium válságstábjának gyorsreagálású csoportja továbbra is a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren tartózkodik, hogy konzuli segítséget nyújtson a román állampolgároknak - közölte a szaktárca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában