Találkozó

2023.10.02. 17:29

Angel Tîlvăr védelmi miniszter részt vesz a varsói biztonsági fórumon

Agerpres

A varsói biztonsági fórum tizedik kiadásán vesz részt október 3-án és 4-én Angel Tîlvăr román védelmi miniszter. A találkozó központi témája Közép-Kelet-Európa egyre hangsúlyosabb szerepe lesz az euroatlanti biztonság szempontjából a jelenlegi biztonsági helyzetben.
A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a varsói biztonsági fórum a transzatlanti együttműködés egyik legrangosabb konferenciája. A román védelmi miniszter részt vesz a "Stratégiai autonómia és Európa transzatlanti kötelezettségvállalásai" című panelbeszélgetésen.

A fórum alkalmával Angel Tîlvăr kétoldalú megbeszéléseket folytat majd lengyel és szlovén hivatali kollégáival, valamint a NATO katonai bizottságának elnökével az Ukrajna ellen indított orosz agresszív háború okozta regionális biztonsági helyzetről. Szóba kerülnek a védelmi és elrettentési pozíció megerősítése érdekében NATO-szinten elfogadott intézkedések, valamint az uniós és kétoldalú együttműködés kérdései is.
A román védelmi miniszter az amerikai kongresszus két tagjával, Thomas Keane-nel és Bill Keatinggel is találkozik. Megbeszéléseik központi témái a Fekete-tenger térségében fennálló fenyegetések, az Ukrajnának nyújtott többrétegű román segítség, valamint a Románia és az USA közötti védelmi együttműködés alapszempontjai lesznek; ugyanakkor szóba kerül a román védelmi iparba történő beruházások lehetősége - tájékoztat a minisztérium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában