Igazságszolgáltatás

2023.10.06. 10:32

Alina Gorghiu: Az igazságügyi minisztérium prioritásként kezeli a külföldön szökésben lévő elítéltek ügyét

A börtönbüntetés elől külföldre menekült több mint 600 elítéltet hoztak haza a román hatóságok idén - közölte pénteken Alina Gorghiu igazságügyi miniszter.

Forrás: Facebook/Alina Gorghiu

Agerpres

A Facebookon közzétett videóüzenetében a tárcavezető elmondta, az igazságügyi minisztérium prioritásként kezeli a jogerősen elítélt és külföldön szökésben lévő román állampolgárok ügyét. Gorghiu ugyanakkor "jó jelzésnek" tekinti, hogy a kormányt foglalkoztatja ez a téma, mert meggyőződése, hogy csak közös munkával lehet elérni a külföldre menekülő elítéltek számának csökkenését.
A miniszter azt is elmondta, hogy az év elejétől több mint 600 szökevényt szállítottak haza a román hatóságok, hogy letöltsék börtönbüntetésüket. "A román társadalom olyan igazságszolgáltatást érdemel, amely végigviszi a feladatát" - fogalmazott.
Gorghiu nyilatkozatának előzménye, hogy a csütörtöki kormányülésen Marcel Ciolacu miniszterelnök jelentést kért az igazságügyi minisztertől a jogerősen elítélt és a börtönbüntetés elől külföldre menekült román állampolgárok helyzetéről. A kormányfő kérését azzal indokolta, hogy látni szeretné, milyen lépéseket tett az állam a jelenség megfékezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában