GDP

2023.10.19. 11:21

A kormányfő szerint 5,7 százalékos lesz az idei költségvetési hiány

Agerpres

Az idei GDP-arányos költségvetési hiány 5,7 százalékos lesz a kormány deficitcsökkentő intézkedéscsomagja nyomán - jelentette ki szerda este Kijevben a miniszterelnök.
Sajtótájékoztatóján Marcel Ciolacu elmondta, hogy az új deficitcélt a hamarosan sorra kerülő költségvetés-kiigazításkor fogadja el a kabinet.
A kormányfő sérelmezte, hogy Florin Cîţu korábbi liberális miniszterelnököt senki nem bírálta, amiért a mandátuma alatt a költségvetési hiány 2,7 százalékról 9,2 százalékra emelkedett. 'Jött egy szociáldemokrata miniszterelnök, és három hónap elteltével sokan katasztrófát emlegetnek, amiért nem sikerül tartani a 4,4 százalékos hiányt (...). Ez hirtelen rendkívüli problémát jelent egyeseknek. De Románia gazdasága stabil' - jelentette ki.
Ciolacu a sajtótájékoztatón képmutatóknak nevezte az ellenzéki Mentsétek meg Románia Szövetség (USR) politikusait, amiért megtámadták a kormány deficitcsökkentő intézkedéscsomagját az alkotmánybíróságon, pedig tudták, hogy az intézkedések nagy részét az országos helyreállítási terv írja elő. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában