Ígéret

2023.10.01. 14:51

A kormány gondoskodni fog a nyugdíjasokról – ígérte Marcel Ciolacu az idősek világnapján

Az idősek világnapja alkalmából közzétett vasárnapi üzenetében Marcel Ciolacu miniszterelnök arról biztosította a nyugdíjasokat, hogy a kormány gondoskodni fog az érdekeik védelméről.

Forrás: Freepik

Agerpres

 

"A generációk közötti kötelékek nagyon fontosak minden társadalomban, és a román nép hagyományosan tiszteli az időseket. Én személy szerint nagyra tartom ezt a hagyományt, és azt kívánom, hogy még sok generáción keresztül folytatódjon" – írta Ciolacu.

A miniszterelnök emlékeztetett, hogy a kormány a gazdaság és a beruházások támogatása mellett szociális intézkedések révén gondoskodik az idősekről is. Ez szerinte tükröződni fog a jövő évtől hatályba lépő új nyugdíjtörvényben is, amelyik felszámolja a jelenlegi rendszer méltánytalanságait. "Intézkedéseink célja biztosítani azt a társadalmi egyensúlyt, amelyre a nyugdíjkorhatárt elért romániaiaknak szükségük van, (...) és arra törekedünk, hogy a nyugdíjuk tisztességes megélhetést biztosítson számukra" – ígérte üzenetében Ciolacu. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában