Tanárok

2023.09.11. 10:39

Továbbra is kiáll Iohannis a 2024. január elsején kezdődő fizetésemelések mellett

Forrás: presidency.ro

Agerpres

laus Iohannis hétfőn kijelentette, továbbra is kiáll a tanári fizetések 2024. január elsejétől történő megemeléséért, és továbbra is támogatni fogja, hogy megvalósuljanak a kormány ígéretei, amelyeket a nyár elején tett a tanügyi alkalmazottaknak.
Iohannis a bukaresti 162-es számú iskola tanévnyitóján vett részt Ligia Deca tanügyminiszterrel és Clotilde Armand fővárosi első kerületi polgármesterrel együtt.
A tanárokhoz intézett felszólalásában kihangsúlyozta, meggyőződése, hogy az oktatók elengedhetetlen szerepet játszanak az ország jövőjének alakításában. "Az idei béremelések egy lépést jelentenek a helyes irányba, de egyértelmű, hogy önök többet érdemelnek. Az tanügyi bérek átlagban 25 százalékos emelése akkor valósult meg, amikor önök felhívták a társadalom figyelmét az oktatói szakma fontosságára. Továbbra is kiállok a 2024. január elsején kezdődő fizetésemelések mellett, és biztosítom önöket, hogy határozottan támogatom azokat a lépéseket, amelyek révén megvalósulnak a kormány idén nyáron tett ígéretei" - fogalmazott az államfő.
Iohannis megemlítette a tanügyi infrastruktúra korszerűsítését célzó, számottevő beruházásokat is, amelyeket egyrészt az országos helyreállítási alapból, másrészt az államkasszából finanszíroznak.
"Több mint egymilliárd euróról van szó, amelyet új, modern bútorokra, a legújabb informatikai berendezésekre, új laboratóriumokra és taneszközökre fordítunk. Ezáltal több mint 5600 iskola számára biztosítunk modern oktatási környezetet" - mondta.
Arról is beszélt, hogy az új tanügyi törvény bátorítja a tanárok elhelyezkedését a hátrányos helyzetű települések iskoláiban. "Szükségünk van az elhivatott tanerőkre" - szögezte le az államfő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában