SNPPC

2023.09.04. 15:29

Tiltakozó akciókra készül jövő héttől a rendőrök országos szakszervezete

Illusztráció

Agerpres

A belügyminisztérium székhelye előtt készülni tüntetni jövő héten a rendőrök országos szakszervezete (SNPPC).
Hétfői közleményük szerint a demonstráció után egy tiltakozó felvonulást is tartanak a minisztérium és a kormánypalota között.
A szakszervezet követeli, hogy a rendőrök és a rendőrség szerződéses alkalmazottai kapják meg a 2017/153-as bértörvényben előírt maximális fizetést. Kérik továbbá, hogy a hivatásuk gyakorlása közben bántalmazott rendőrök a jogállásukat szabályozó törvénynek megfelelően részesüljenek ingyenes jogi tanácsadásban, és a törvények büntessék szigorúbban a hivatalos személyek elleni erőszakot.
A szakszervezet követelései között szerepel a rendőrök jogállását szabályozó 2002-es törvény korszerűsítése, a jelenlegi realitásokhoz igazodó útmutató elfogadása a rendőri életpályáról, az étkezési támogatás növelése, a rendőrségi nyomozók neuropszichológiai túlterhelési pótlékának emelése, illetve a rendőri nyugdíjak kivonása az országos helyreállítási tervben (PNRR) szereplő vállalások alól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában