Vizsgálat

2023.09.20. 09:57

FRISSÍTVE | Robbanás történt egy hajón a Fekete-tengeren; a legénység elhagyta a fedélzetet

Forrás: ARSVOM

Agerpres

Robbanás történt szerda reggel egy hajón a Fekete-tengeren, Sulina térségében.
A togói zászló alatt közlekedő vízi jármű kapitánya elrendelte a hajó elhagyását.
A tulceai kikötő kapitányságának vezetője, Dan Ichim az AGERPRES-nek elmondta, a legénység 12 tagját biztonságban a kikötőbe szállították, folyamatban van az egészségi állapotuk felmérése.
Ichim szerint a robbanás oka egyelőre ismeretlen, de vizsgálatot indítottak a kiderítésére. "Azt, hogy tengeri akna okozta-e a robbanást, a védelmi minisztériumnak kell megállapítania" - szögezte le.
A legénység kimentésében a parti őrség és a Romániai Tengeri Életmentő Ügynökség egységei is segítettek.

*

Nem érinti a Duna Sulina-ágán lebonyolított hajózást a szerda reggeli robbanás, amely egy togói felségjelzésű hajón következett be - közölte a szállításügyi és infrastruktúráért felelős minisztérium.
A Román Hajózási Hatóság kivizsgálást indított a robbanás okának tisztázására.
A szállításügyi minisztérium tájékoztatása szerint a cementet szállító, togói felségjelzésű hajó szerda reggel 6:50-kor jelentette, hogy robbanás történt a motortérben, és kérte, hogy a legénység hagyhassa el a járművet. A hajó Sulina várostól 7 tengeri mérföldre volt. A román hatóságok azonnal a tizenkét fős legénység segítségére siettek, és biztonságban a sulinai kikötőbe szállították őket.
A togói felségjelzésű SEAMA teherszállító hajó 90 méter hosszú és 14 méter széles, jelenleg lehorgonyozva áll. A mentési munkálatok folyamatban vannak. Az eset nem érinti a Sulina-ágon lebonyolított hajózást - nyomatékosítja a szaktárca.
A hajó szeptember 12-én érkezett a sulinai kikötő közelébe, és arra várt, hogy folytathassa útját a Bisztroje-csatornán.

*

Egy tengerész megsérült a Fekete-tengeren, Sulina közelében egy togói hajón történt szerda reggeli robbanásban.
A Tulcea megyei mentőszolgálat igazgatója, Rodica Agavriloaei beszámolója szerint felmérték a 12 tagú legénység egészségi állapotát, és egyik tengerészt orvosi megfigyelés alatt tartják a tulceai megyei kórház sürgősségi osztályán. Egy szír állampolgárságú férfiről van szó, aki enyhe hasi fájdalomra panaszkodik, és van egy zúzódás a jobb karján.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában