Közlemény

2023.09.04. 17:22

Munkálatok és újabb forgalmi változások Nagyvárad belvárosában

Forrás: PMO

BN-összeállítás

Nagyvárad Polgármesteri Hivatalának közleménye szerint leöntötték az első aszfaltréteget a Kapucinus (Traian Moșoiu) utcában, a Holdas templom és a Zárda (Mihai Viteazul) utca közötti részen. A közúti forgalom a már leaszfaltozott útfélen zajlik, a felújítási munkálatok a jobb oldalon folytatódnak. Ezzel párhuzamosan a járdán is dolgoznak és az udvarbejárókon az utca bal felén. A jobb oldalon huszonegy parkolóhelyet alakítanak ki, a járdával párhuzamosan. A kivitelező a Porr Construct, a befektetés 1 millió lejbe kerül, a megvalósítási időszak két hónap.

Forgalomkorlátozások

A Marcel Dragoș alpolgármester által koordinált közlekedési szakbizottság döntése értelmében a következő közúti forgalomkorlátozások léptek/lépnek életbe Nagyváradon: szeptember 5-től szeptember 16-ig tilos közlekedni a Kálvin utca Pável utca és Teleki (Városháza) utca közti szakaszán közműmunkálatok miatt; szeptember 10-én, vasárnap 11 és 12 óra közt a Körösvidéki Múzeum által szervezett futóverseny miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani az Ady Endre Emlékmúzeum–Aurel Lazăr Emlékmúzeum–Iosif Vulcan Emlékmúzeum–Szent László tér–Körösvidéki Múzeum útvonalon; az Oradea City Running Day futóverseny miatt szeptember 17-én 6–15 óra között nem lehet közlekedni a Bémer (Ferdinand) téren; felújítási munkálatok miatt szeptember 4-től a hétvégéig nem lehet a Füschl palotánál balra kanyarodni a Zárda (Mihai Viteazul) utca felé.

A Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) közleménye szerint szeptember 5-től a Kapucinus utcán zajló munkálatok befejezéséig a 10-es, a 20-as, a 24-es, a 29-es, a 30-as és a T3-as buszok jobbra kanyarodnak a Szent László tér és a Kert (Avram Iancu) utca kereszteződésénél, majd továbbhaladnak a Kert utca–Vámház (Evreilor Deportaţi) utca–ortodox zsinagóga útvonalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában