Tájékoztatás

2023.09.04. 17:49

Két agyhártyagyulladásos megbetegedést okozott a nyugat-nílusi vírus Brăila megyében

Illusztráció

Agerpres

A nyugat-nílusi vírus okozta agyhártyagyulladásos eseteket jegyeztek Brăila megyében. A prefektúra hétfői tájékoztatása szerint egy 67 éves és egy 60 férfi fertőződött meg Gemenele, illetve Olăneasca településen.
A közlemény szerint a 67 éves beteget augusztus 21-én utalták be a Brăila megyei kórház járványosztályára, ahonnan augusztus 30-án gyógyultan távozott. A 60 éves férfit augusztus 26-ától előbb a brăilai sürgősségi klinikai kórház neurológiai részlegén kezelték, ahonnan augusztus 28-án súlyos állapotban a megyei kórház járványosztályára utalták. A beteg állapota kedvezően alakul - számolt be a prefektúra.
Iulian Timofei prefektus közölte, hogy amint értesült a két agyhártyagyulladásos esetről, azonnal figyelmeztette a megye településeit az ilyen esetekben alkalmazandó megelőző intézkedések betartására. A Brăila megyei egészségügyi igazgatóság ajánlása szerint a fertőzést szúnyogok elleni védekezéssel előzhető meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában