Nyomozás

2023.09.29. 08:05

Kábítószer hatása alatt dolgozott három mozdonyvezető, büntetőeljárás indult ellenük

Illusztráció

Agerpres

Kannabiszt mutattak ki egy mozdonyvezető szervezetében, további két mozdonyvezető pedig megtagadta a drogtesztet egy ellenőrzés során - számolt be csütörtök este a Román Vasúttársaság utasszállító részlegének (CFR Călători) sajtóirodája.
A közlemény szerint az ellenőrzéseket a Rail Action Week elnevezésű országos akció keretében tartották szerdán a buzăui állomás kocsikarbantartó műhelyében a vasúti rendőrséggel együttműködve a CFR Călători közlekedésbiztonsági osztályának munkatársai.
A gyorsteszt THC-t (kannabiszt) mutatott ki egy mozdonyvezető szervezetében. A műhelyben tolatásokat végző két másik mozdonyvezető megtagadta a tesztelését és a vérvételt is. Mindhárom vasúti alkalmazott ellen büntetőeljárás indult kábítószer hatása alatt történő munkavégzés gyanújával.
A CFR Călători tájékoztatása szerint hasonló ellenőrzéseket végeztek az elmúlt napokban Bukarestben, Craiován és Kolozsváron is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában