Crevedia

2023.09.06. 08:53

Ismét bekísérték kihallgatásra az LPG-állomást működtető cég tulajdonosait

Forrás: g4media.ro

Agerpres

Ismét kihallgatják a legfőbb ügyészségen szerdán a Crevedián felrobbant LPG-állomást működtető cég, a Flagas Kft. két tulajdonosát.
Ionuţ Doldureát és Cosmin Stângát rendőrségi furgonnal szállították az ügyészség székhelyére, miután kedd este 24 órára őrizetbe vették őket.
A vádhatóság korábbi tájékoztatása szerint katasztrófát előidéző, gondatlanságból elkövetett rongálás gyanúja miatt indult büntetőeljárás ellenük. Mint közölték, 2020. szeptember 30. és 2023. augusztus 26. között a cég vezetői a vonatkozó törvények megsértésével működtették a crevediai LPG-állomást. A sorozatos szabályszegések vezettek az augusztus 26-i robbanáshoz és tűzhöz, amely eddig öt ember halálát okozta, 54-en megsérültek és több ingatlan megsemmisült vagy károsodott - tették hozzá.
Az ügyben négy helyszínen - két cég székhelyén és két személy lakóhelyén - tartottak házkutatásokat, amelyek során a büntetőeljárás alatt felhasználható dokumentumokat és adattárolókat foglaltak le.
Ionuţ Doldurea Caracal szociáldemokrata polgármesterének, Ion Doldureának a fia. A PSD országos politikai tanácsa szombaton felfüggesztette az elöljáró párttagságát.
A Crevedián felrobbant LPG-állomás 2020-tól tűzvédelmi engedély nélkül működött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában