Látogatás

2023.09.05. 18:36

Iohannis: Új szintre lép a román hadsereg felszerelésének fejlesztése

Forrás: presidency.ro

Agerpres

A román hadsereg felszerelésének fejlesztése új szintre lép, és a fegyverbeszerzési programok folytatódnak - jelentette ki kedden Nagysinken Klaus Iohannis.
Az államfő Xavier Bettel luxemburgi kormányfővel tartott közös sajtótájékoztatót a NATO Brassó megyei kiképzési központjában.
Emlékeztetett arra, hogy Románia már 2015-től a bruttó hazai terméke 2 százalékát fordítja védelmi kiadásokra, és ez az arány az idei évtől a GDP 2,5 százalékára nőtt. Ez szerinte lehetővé tette a román hadsereg felszerelését a legkorszerűbb fegyverekkel, de lehetővé tette a katonák magas szintű kiképzését is.
'Ez a kiképzés természetesen folyamatosan zajlik, például itt, a nagysinki bázison is, a szövetségesekkel együtt. Az eddigi fejlesztések teljesen megváltoztatták a román hadsereg arculatát, de eltökéltek vagyunk abban, hogy folytassuk ezeket a fegyverbeszerzési programokat' - mondta az államfő.
Klaus Iohannis és Xavier Bettel a keddi tárgyalásaik után meglátogatták a nagysinki kiképzőközpontban állomásozó csapatokat, és beszédet mondtak a NATO romániai harccsoportjához tartozó luxemburgi katonáknak. Az eseményen részt vett Francois Bausch luxemburgi védelmi miniszter is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában