Románia

2023.09.01. 20:06

Iohannis: A Duna-delta szenzációsan szép, de problémát jelent a túlzott halászás és a környezetszennyezés

Illusztráció

Agerpres

A Duna-delta szépségéről, de a régiót fenyegető veszélyekről is beszélt Klaus Iohannis államfő pénteken. Iohannis a Duna-delta rezervátumának napja alkalmából látogatott ebbe a térségbe.

Az elnök azt mondta, 'szenzációsan' szépnek látja a Duna-deltát, 'majdnem elképzelhetetlen szépségekkel', és mindenkinek ajánlja, hogy látogassa meg.

'Ez a térség nem csak nekünk, románoknak fontos, hanem egész Európának, és joggal része az UNESCO természeti világörökségének' - mondta.

Ugyanakkor emlékeztetett a deltát fenyegető veszélyekről is, mint például a túlzott halászás és a környezetszennyezés. Kifejtette, a szennyezés nemcsak helyi eredetű, hanem egy része a Duna felsőbb folyásairól érkezik; például mérhető a műanyag mikrorészecskék jelenléte a vízben, és ennek szintén érezhető a hatása.

Hozzátette, az éghajlatváltozás a Duna-deltát fenyegető másik nagy probléma, ezért mindenkinek harcolnia kell a drámai klímaváltozások ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában