Tanügy

2023.09.08. 21:39

Deca: 189 olyan tanintézet van az országban, amelyek nem rendelkeznek megfelelő mosdóval

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

Jelenleg 189 olyan tanintézet van Romániában, amelyek nem rendelkeznek megfelelő mosdóval - nyilatkozta pénteken az oktatási miniszter.
Ligia Deca sajtótájékoztatóján rámutatott, az elmúlt egy évben 62 iskolaépület megújult, így - a megyei tanfelügyelőségek és a prefektúrák által beküldött adatok alapján - jelenleg 189 olyan tanintézetről tudnak, amelyeknél az épületen kívül van a mosdó vagy az nem felel meg a követelményeknek.
A miniszter hozzátette, augusztus 25-én közvitára bocsátottak egy kormányhatározat-tervezetet, amely szerint összesen 14,5 millió lejes ráfordítással 159 tanintézetnél orvosolják ezeket a problémákat. A fennmaradó iskolaépületek a költségvetés-kiigazítást követően kaphatnak finanszírozást erre. „Ha visszatekintünk az elmúlt évekre, azt látjuk, hogy a több mint kétezerről 200 alá csökkent ezeknek a tanintézeteknek a száma. Jó irányba haladnak a dolgok, és reméljük, hogy rövid időn belül egyetlen iskolaépület sem lesz ebben a helyzetben” - fogalmazott Deca. A miniszter szerint esetenként bonyolítja a helyzetet, hogy a mosdó kialakításához az épületszerkezet megerősítésére is szükség van, amihez más jóváhagyásokra és további pénzalapokra van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában