Elnökválasztás

2023.09.30. 17:27

Ciolacu: Számomra most a kormányfői teendők jelentik a prioritást

Marcel Ciolacu kormányfő szombaton Temesváron kijelentette, még nem döntötte-e el, hogy indul-e a jövő évi elnökválasztásokon, most a miniszterelnöki teendők jelentik számára a prioritást.

Agerpres

A Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetője újságírói kérdésre válaszolva kifejtette: számára pártelnökként mindig a következő választások, jelen esetben az európai parlamenti választások a legfontosabbak, utána pedig az önkormányzati választások következnek.
Kifejtette azt is, hogy a PSD-nek nem célja egy USL-hez hasonló választási szövetség létrehozása, mint amilyet a 2009-es elnökválasztások előtt alakítottak a liberálisok és a szociáldemokraták. Emlékeztett arra, hogy akkoriban a két párt egy 'közös ellenség', Traian Băsescu államfő ellen szövetkezett.
'Nekem és a kollégáimnak nincsenek ellenségeim a politikában, csak ellenfeleim vannak. Kizártnak tartom egy USL-típusú választási szövetség létrehozását' - jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában