Sztrájk

2023.09.15. 08:56

BNS: 266 vonat állt le a vasutasok péntek reggeli kétórás figyelmeztető sztrájkja miatt

Az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS) tájékoztatása szerint összesen 266 vonat - köztük tehervonatok és magánvállalatok járatai is - állt le a vasutasok péntek reggeli kétórás figyelmeztető sztrájkja miatt.

Fotó: bihon.ro

Agerpres

A több vasutas szakszervezetet tömörítő Drum de Fier – Elcatel Szakszervezeti Szövetség és a Román Vasúttársaság (CFR) kereskedelmi részlegének szakszervezete (FNFMCV) péntek reggel 7 és 9 óra között figyelmeztető sztrájkot tartott, a vonatok ez idő alatt leálltak.

A vasúti alkalmazottak követelik az új kollektív munkaszerződés megkötését, a vasúti alkalmazottak jogállásáról szóló 2020/195-ös törvény rendelkezéseinek alkalmazását és az egyes munkakörökre jellemző feladatoknak, felelősségnek és képesítéseknek megfelelő bérhierarchia tiszteletben tartását, a megfelelő munkafeltételek és az egyéni védőfelszerelések biztosítását az alkalmazottak számára, valamint az ágazat megfelelő finanszírozását.

A CFR személyszállító részlegének képviselői csütörtökön közleményt adtak ki, amelyben leszögezték, hogy alkalmazottaik nem vesznek részt a Drum de Fier - Elcatel Szakszervezeti Szövetség péntekre bejelentett tiltakozó akciójában, de az kihathat a vonatok közlekedésére. Ha a figyelmeztető sztrájkra sor kerül, az érintett járatokra szóló jegyek árát részben vagy egészen megtérítik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában