Közlés

2023.09.11. 08:33

A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint nem kerültek elő újabb dróndarabok

Forrás: Ministerul Apararii Nationale

Agerpres

A védelmi minisztérium vasárnap este közölte: nem találtak újabb dróndarabokat, de továbbra is megfigyelik az ukrán kikötők közelében lévő román területeket.
Ceatalchioi település képviselői szombaton jelezték, hogy a már megtalált dróndarabokon kívül máshol is lehetnek hasonló roncsok. Információik nyomán a haditengerészet katonái Plauru településtől mintegy 3,5 kilométerre szombat este átfésülték a terepet, majd vasárnap reggel is folytatták a keresést, de nem találtak több roncsdarabot - közölte a szaktárca.
A védelmi minisztérium erői továbbra is készenlétben állnak, és folyamatosan megfigyelés alatt tartják az orosz erők által célba vett ukrán dunai kikötőkhöz közeli területeket - írták.
Az elmúlt 48 órában a védelmi minisztérium, a haditengerészeti erők és a szárazföldi erők terepkutató csapatokkal és légi megfigyelő eszközökkel több mint 80 négyzetkilométeres területet vizsgáltak át a Tulcea megyei Ceatalchioi, Plauru és Chilia Veche térségében, valamint Galac megyében, a Duna romániai partján, az ukrajnai Reni kikötővel átellenben. A haditengerészeti erők ugyanakkor folyami hajókkal járőröznek a Duna Chilia-ágán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában