Politika

2023.09.26. 16:25

A miniszterelnök szerint a kormánykoalícióban nem tárgyaltak a magánnyugdíjalapok működését szabályozó törvény módosításáról

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök leszögezte a keddi kormányülés előtt, hogy a kormánykoalícióban nem tárgyaltak a magánnyugdíjalapok működését szabályozó törvény módosításáról.
A miniszterelnök ezzel arra reagált, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője, Florin Roman kedden kijelentette, hogy Daniela Pescaru pénzügyi államtitkár 'a magánnyugdíjak álcázott államosítását' jelentő módosító javaslatot nyújtott be a deficitcsökkentő intézkedések törvénytervezetéhez, amelyért az este folyamán felelősséget készül vállalni a parlament előtt a kormány. A liberálisok felkérték Nicolae Ciucă pártelnököt, hogy intézkedjen a koalícióban a javaslat visszavonásáról.
A sajtó érdeklődésére Ciolacu kijelentette, sem Nicolae Ciucă PNL-elnökkel, sem Marcel Boloş pénzügyminiszterrel nem tárgyalt arról, hogy a deficitcsökkentő törvénytervezettel a magánnyugdíjalapok működését szabályozó törvényt is módosítanák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában