Tájékoztatás

2023.09.04. 16:40

A háború kezdete óta Romániába érkezett ukrán állampolgárok közül 6594-en helyezkedtek el a román munkaerőpiacon

Archív felvétel

Forrás: Agerpres

Agerpres

A háború kitörése óta Romániában munkát vállaló ukrajnai állampolgárok száma megközelíti a 6600-at - közölte hétfőn az összesített adatai alapján a munkaügyi és társadalmi szolidaritásért felelős minisztérium.
A tájékoztatás szerint jelenleg 6594 olyan ukrán állampolgárnak van Romániában munkaszerződése, aki a háború elől menekült ide 2022. február 24-e után. Eddig ötszáz munkáltató jelezte, hogy kész ukrán menekülteket foglalkoztatni.
A munkaügyi minisztériumnak a közlemény szerint továbbra is célja az ukrán menekültek integrálása, egyrészt az őket alkalmazó munkaadók, másrészt a háború elől elmenekült személyek támogatása révén.
Az ukrán menekülteket 2022. július 15-e óta minden héten hétfőn és kedden tájékoztatják a bukaresti munkaerő-elhelyezési ügynökség alkalmazottai az elfoglalható munkahelyekről a Romexpónál. Ugyanakkor tájékoztató szórólapot is kapnak a romániai munkavállalás feltételeiről, illetve egy QR-kódot, amelynek segítségével az üres állásokról kapnak naprakész információkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában