Utazás

2023.08.09. 08:15

Wizz Air: A légitársaság mindent megtesz a kiszámíthatatlan késések és járattörlések számának csökkentéséért

Illusztráció

Agerpres

A Wizz Air mindent megtesz a kiszámíthatatlan késések és járattörlések számának csökkentéséért - közölték kedden a légitársaság képviselői, hozzátéve, hogy a 2023 januárja és júliusa között Romániából induló járatok 99,12 százaléka sikeresen célt ért.
Az AGERPRES-hez eljuttatott állásfoglalásában a légitársaság vezetősége leszögezte, a Wizz Air elkötelezett az ügyfél-elégedettség fenntartása mellett, és aktívan együttműködik a román hatóságokkal. Mint írták, olykor a légitársaságon kívül álló tényezők - például a légiforgalmi irányítók és a repülőtéri személyzet sztrájkja, az időjárási körülmények vagy az alkatrészellátási láncban jelentkező problémák - miatt járattörlésre kényszerülnek, de soha nem töröltek kilenc járatot egy nap alatt, ahogyan arról a média beszámolt.
Hozzátették, a légitársaság számos fontos intézkedést hozott az ilyen jellegű problémák elhárítására, egyebek mellett növelték a repülőgépek rendelkezésre állását és újabb tartalék repülőgépeket helyeztek készenlétbe. Emellett a Wizz Air növelte a románul beszélő ügynökök számát a call centerekben, digitális megoldásokat vezetett be, és növelte a szállásadók számát, hogy fennakadások esetén az utasok könnyebben tudjanak szállodát választani. "Ezeknek az erőfeszítéseknek köszönhetően 2023 januárja és júliusa között a romániai járatok 99,12 százaléka sikeresen célt ért, szemben a 2022-es év azonos időszakában jegyzett 98,73 százalékkal" - nyomatékosították.
Bogdan Mîndrescu szállításügyi államtitkár szombaton közölte, hogy bepanaszolták a Wizz Airt az Európai Repülésbiztonsági Ügynökségnél (EASA), miután egy nap alatt kilenc járatot törölt technikai okok miatt.
Facebook-bejegyzésében Mîndrescu azt írta, találkozóra hívták a légitársaság vezetőségét, és sürgős cselekvési tervet kértek a törölt járatok számának csökkentésére és az utasszállítás megbízhatóságára vonatkozóan. Ugyanakkor kérték, hogy oldják meg a megengedettnél többet túlórázó repülőszemélyzet problémáját is.
A Wizz Air vezetőivel folytatott megbeszélésen részt vett Horia Constantinescu, az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) elnöke is, aki közölte a légitársaság képviselőivel, hogy tájékoztatta a helyzetről az utasok jogvédelmével foglalkozó európai hatóságot.
Az államtitkár beszámolója szerint közölték a Wizz Air vezetőségével, hogy figyelemmel követik a vállalat tevékenységét, és nem tolerálnak semmiféle eltérést a nemzetközi és hazai légi közlekedési szabályoktól.
Hozzátette, miután a román polgári légi közlekedési hatóság bepanaszolta a Wizz Air-t az EASA-nál, az európai ügynökségnek ellenőrzéseket kell végeznie a vállalatnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában