Riasztás

2023.08.06. 12:48

Viharos időre figyelmeztetnek a meteorológusok

Tizenhárom megyére másodfokú, tizennyolc megyére elsőfokú viharriadót adott ki vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). A figyelmeztetés hétfő reggelig érvényes.

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

A narancssárga jelzésű (másodfokú) figyelmeztetés szerint vasárnap 15 órától hétfő hajnalig Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bákó, Vaslui, Vrancea, Galac, Brăila, Tulcea, Konstanca megyében, és részben Ialomiţa és Călăraşi megyében felhőszakadások, égzengés, villámlás és helyenként jégeső várható, a széllökések elérik a 70-80 kilométeres óránkénti sebességet. A néhány óra alatt lehulló csapadékmennyiség 35-40, elszórtan 50-60 liter is lehet négyzetméterenként.

Sárga jelzésű (elsőfokú) figyelmeztetés van érvényben hétfő reggel 6-ig Szatmár, Szilágy, Máramaros, Kolozs, Beszterce-Naszód, Fehér, Maros, Szeben, Hargita, Brassó, Kovászna, Argeş, Buzău, Prahova, Dâmboviţa és részben Ialomiţa, Călăraşi és Vâlcea megyében. Ezekben a régiókban szintén záporok, zivatarok várhatók, rövid idő alatt 20-25, helyenként 30-40 liter eső is eshet négyzetméterenként.

Ugyanakkor egy kánikulára vonatkozó elsőfokú figyelmeztetést is kiadott az ANM Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galac, Brăila, Tulcea, Bákó, Vrancea, Ialomiţa, Călăraşi és Konstanca megyére, ahol a vasárnapi maximumok elérik a 33-36 Celsius-fokot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában