REPER

2023.08.12. 19:16

Romániában jelenleg egymillióval kevesebb fiatal él, mint a legutóbbi népszámláláskor

Illusztráció

Agerpres

A REPER képviselői, köztük a párt társelnöke, Dragoş Pîslaru EP-képviselő és Cătălin Teniţă EP-képviselő szombaton egy utcai akcióban vettek részt, melyen keresztül felhívták a figyelmet arra, hogy Romániában jelenleg egymillióval kevesebb fiatal él, mint a legutóbbi népszámláláskor, és hogy a fiatalok munkanélkülisége az elmúlt évben megnégyszereződött.
Az AGERPRES-nek elküldött közlemény szerint a REPER ifjúsági szervezete - a REPER Youth - flashmobot szervezett Bukarestben, az Egyetem (Universităţii) téren.
'Örömmel tettem eleget a REPER ifjúsági szervezete felhívásának, hogy velük együtt vonuljak utcára, így hívva fel a figyelmet arra, hogy a romániai fiatalok több mint fele vidéken él, de nem jutnak lehetőségekhez, hogy a fogyatékkal élő fiatalokat nem tekintik eléggé alkalmasnak ahhoz, hogy teljes mértékben beilleszkedjenek a társadalomba, és hogy az elmúlt évtizedben 100.000 fiatal hagyta el Romániát. Az Európai Parlament Munkaügyi és Szociális Bizottságának elnökeként az ifjúságpolitika prioritást élvez számomra, és keményen dolgoztam azon, hogy olyan programokat és projekteket biztosítsak számukra, amelyek támogatják és fejlesztik őket. Remélem, hogy Románia elég bölcs lesz ahhoz, hogy a nekik szánt finanszírozás, tevékenységek és projektek révén értékelje az új generációkat' - idézi a közlemény Dragoş Pîslaru európai parlamenti képviselőt.
Az ifjúsági szervezet társelnökei, Armand Epurescu és Tana Foarfă szerint a kezdeményezés célja az volt, hogy felköszöntsék a fiatalokat a róluk szóló nemzetközi napon. Emellett látni akarták, hogy a fiatalok egyetértenek-e a politikai szerepvállalásuk növeléséről, a mentális egészségüket támogató programok bővítéséről, az iskolai szexuális felvilágosítás bevezetéséről szóló üzeneteikkel - olvasható a közleményben.
Az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) közgyűlése 1999-ben augusztus 12-ét a fiatalok nemzetközi napjának nevezte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában