Fehér megye

2023.08.21. 18:32

Robbanás okozta a kudzsiri fegyvergyárban a hétfői munkabalesetet

Agerpres

Az első vizsgálatok szerint a keményítőfürdőben bekövetkezett robbanás okozta hétfőn a kudzsiri fegyvergyárban bekövetkezett munkabalesetet, amelyben egy alkalmazott súlyosan megsérült - nyilatkozta az AGERPRES-nek a Fehér megyei területi munkaügyi felügyelőség (ITM) vezetője.
Izabella Ursaleş szerint az áldozat egy 56 éves férfi, aki egy gyártási műveletet ügyelt fel, amikor a robbanás bekövetkezett a több száz Celsius-fokra hevített sóoldatot tartalmazó keményítőfürdőben.
Az incidens pont abban az időben történt, amikor Ştefan-Radu Oprea gazdasági és vállalkozási miniszter a gyárba látogatott, és az üzem vezetőségével tárgyalt.
'A kudzsiri gyár egyik munkatársa ma munkabalesetet szenvedett. Ez akkor történt, amikor a vállalat vezetőségével tartott megbeszélésen voltam. Kollégánk égési sérüléseket szenvedett, és a kudzsiri kórházba szállították. Felvettük a kapcsolatot az itteni orvosokkal, és kiderült, hogy sürgősen egy másik kórházba kell szállítani, ahol megfelelő kezelést kaphat. Köszönöm Raed Arafat úrnak a támogatását' - írta hétfői Facebook-bejegyzésében a miniszter.
A Fehér megyei katasztrófavédelem illetékesei szerint a férfi első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett a lábán, karján és hasi tájékon. A sérültet előbb a kudzsiri kórházba, majd SMURD-helikopterrel egy marosvásárhelyi klinikára szállították.
Az elmúlt években több ehhez hasonló baleset is történt a két kudzsiri fegyvergyárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában