Ipar

2023.08.04. 17:45

Októbertől kezdődően a marosludasi cukorgyárban újraindul a termelés

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

Ştefan-Radu Oprea gazdasági és vállalkozási miniszter pénteken Marosvásárhelyen bejelentette, hogy meglátogatta a marosludasi cukorgyárat, amely vélhetően októbertől újrakezdi a cukorgyártást belföldön termesztett cukorrépával, és ehhez a menedzsment már leszerződtette a szükséges termény felét.
A tárcavezető elmondása szerint több vállalkozást látogatott meg pénteken Maros megyében, hogy megnézze, milyen kihívásokkal kell szembenéznie az üzleti szférának. „Először a marosludasi cukorgyárba látogattam el, ahol egy olyan vezetőséggel találkoztam, amely nagyon eltökélt abban, hogy októberben megkezdi a cukorgyártást. Úgy tudom, hogy eddig már a szükséges cukorrépa mennyiség felét leszerződtették” - mondta el sajtótájékoztatóján a miniszter. Hozzátette, a marosludasi cukorgyárat egy romániai befektető mentette meg a környékbeli gazdákkal együttműködve.
Rámutatott még, hogy a marosludasi gyárnak 'nagyon jól kidolgozott gazdálkodási terve van', és hogy beszélt a vezetőkkel a mezőgazdasági minisztérium által tervbe vett, a Romániában megtermelt mezőgazdasági termékek belföldi feldolgozására irányuló állami támogatási programról is, amelyet ez a vállalkozás is megpályázhat majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában