Tiltakozás

2023.08.22. 08:17

Két órás figyelmeztető sztrájkot tartanak kedd reggel az adóhivatali alkalmazottak

Agerpres

Az adóhivatal szakszervezeti képviselői kedd reggel figyelmeztető sztrájkot szerveznek és sztrájkőrséget állítanak a pénzügyminisztérium elé - nyilatkozta az AGERPRES-nek Dorin Modure, az adóhatóság Szolidaritás nevű szakszervezeti szövetségének elnöke.
A szakszervezeti tagok országszerte két órás figyelmeztető sztrájkot tartanak reggel 8 és 10 óra között, 9-től 10-ig pedig sztrájkőrséget állnak a pénzügyi tárca épülete előtt - számolt be Modure, nyomatékosítva, hogy követeléseik már régi keletűek, és már hónapok óta próbálnak tárgyalni a kormánnyal ezekről, de nem jártak sikerrel.
'Mi meg akarjuk tartani az állásokat, a béreket és külön jogállást akarunk az alkalmazottaknak' - szögezte le a szakszervezeti vezető, hozzátéve, hogy véleménye szerint ezek nem megvalósíthatatlan követelések, és ők megoldásokat is javasoltak.
Ezt követően, amennyiben a kormány nem hajlandó megoldani követeléseiket, akár az általános sztrájkot is kirobbantják - mondta Modure.
A pénzügyminisztérium alárendeltségében működő intézmények több mint 15 ezer alkalmazottja augusztus 11-én spontán sztrájkba lépett a kormány által tervezett költségcsökkentő intézkedésekkel szembeni tiltakozásként. Becsléseik szerint ugyanis a rendszer több mint 22 ezer alkalmazottját fogják negatívan érinteni ezek az intézkedések.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában